Nakon skidanja bilborda sa božićnom čestitkom: U Bužimu vode kampanju protiv proslave Nove godine na ulici

Dok je N1 ekipa završavala snimanje u Bužimu, automobil sa trojicom muškaraca unutra se zaustavio pored njih. Jedan od momaka u automobilu dao im je letak s natpisom “Da li proslavljati Novu godinu”.

Tekst letka potpisuje organizacija El Ensar Ensarije, koja ovih dana vodi kampanju protiv proslave Nove godine i Božića na ulicama, ali najviše na Facebooku.

Kako se vidi na letku, ali i video snimku oni su imali navode d’evetski štand o proslavi nove godine shodno islamskoj vjeri.

“Ja sam musliman, ne slavim novu godinu”, te “Deda mraz dolazi po vaše dijete”, samo su neki od natpisa kojima šalju poruke.

Izradili su dosta materijala uoči “nadolazećih hrišćanskih praznika”.

Smatraju da je 31.12. “Ispit za Muslimane u kojem se pokazuje njihova opredijeljenost”.

U letku koji su im dali navode: “Najpogubnija stvar u svemu ovome i jeste nesvjesnost muslimana koji zapravo ne vide vrijeđanje njihove vjere i njihovog Gospodara u tim praznicima. Zar nisu to praznici od onih koji u ovim danima slave “Božić”( mali Bog), da nas Allah sačuva od ovoga. Pa, koliko oni Bogova imaju?“ – pita autor letka i kako musliman s njima proslavlja, kiti jelku, sijalice stavlja na kuću, “u znak radosti na ove njihove poganluke baca petarde i raduje se”.

Podsjetimo, Bužim je došao u centar pažnje javnosti nakon što je plakat na kojem se čestita Božić i Nova godina uklonjen zbog pritiska SDA-ove organizacije u Bužimu i javnosti.

Reakcija IZ BiH o spornim bilbordima: Muslimani obilježavaju Novu hidžretsku godinu, a neki Bošnjaci …

Mnogi su osudili ovaj čin kao i ponašanje načelnika Bužima koji je sporne objave o ovoj temi uklonio sa zvaničnih profila.

Danas u viteškom gradu Bužimu, da'vetski štand o propisu slavljenja nove godine i drugih kršćanskih praznika.

Posted by El Ensar on Monday, 27 December 2021 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79