Nakon što je likvidirao suprugu pa sebe, od njega se oprostili njegovi saborci. “Da bio je Zlatni ljiljan”

Nakon što je likvidirao suprugu pa sebe, od njega se oprostili njegovi saborci. “Da bio je Zlatni ljiljan”


Muškarac koji je jutros iz vatrenog oružja likvidirao suprugu, a potom sebe ranio, podlegao je povredama, potvrđeno je iz UKC Tuzla.

Kako je Crna hronika već pisala, u pitanju je dobitnik Zlatnog ljiljana Salko Mehmedović i njegova supruga Miralema Mehmedović.

Užas iz Tuzle: Zlatni ljiljan Salko Mehmedović likvidirao suprugu Miralemu

Ovo su potvrdili i iz Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona

Iz Saveza su se oprostili od Mehmedovića.

– Dana 13. novembra 2022 godine u 57. godini života, nakon nesretnih okolnosti, preselio je Salko Mehmedović, dobitnik najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ iz Tuzle. Salko (Šahbaz) Mehmedović, rođen 20.10.1966. godine u mjestu Tuzla. Bio je pripadnik Armije RBiH, kao dobrovoljac stupio je u jedinice 3. Tuzlanske brigade, u sastav izviđačko – diverzantskog voda, gdje je raspoređen na dužnost komandira voda. Za ličnu hrabrost i ukupan doprinos u toku odbrambeno oslobodilačkog rata, odlikovan je najvećim ratnim priznanjem Armije Republike BiH „Zlatni ljiljan“ dana 15.04.1995. godine. Nakon završetka rata od 1996. godine, nastavio je sa radom u Vojsci Federacije BiH. Iz iste je penzionisan u činu kapetana – saopćeno je iz Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija