Foto: Crna-Hronika
Nakon što je reagovao Zahiragić, SDA iz Velike Kladuše neće podržati Amira Purića za načelnika

Nakon što je reagovao Zahiragić, SDA iz Velike Kladuše neće podržati Amira Purića za načelnika


Iako su jučer na svom Facebook profilu objavili zajedničko saopćenje u kojem su naveli da SDA Velike Kladuše podržava Amira Purića kao kandidata za načelnika, danas su saopćili da to nije tačno.

Naime, SDP, Naša stranka, SDA, DF i Krajiša stranka jučer su saopćili da su dogovorili da Amir Purić (Naša stranka) bude zajednički kandidat koji će se suprostaviti politici ratnog zločinca Fikrata Abdića.

Još jučer je DF demantirao da su dali podršku, a danas je i SDA Velike Kladuše ‘promijenila mišljenje.

U saopćenju su naveli da proces nije završen.

“Proces nije finaliziran, sporazum nije potpisan, a uvjereni smo da će razgovori opozicionih stranaka biti nastavljeni s ciljem podrške jednom, zajedničkom kandidatu. Ukoliko takav sporazum ne bude postignut, SDA Velika Kladuša će u konsultacijama sa višim nivoima Stranke donijeti odluku o načinu nastupa na lokalnim izborima”, zaključeno je.

Haris Zahiragić: Nema razlike između Naše stranke i kćerke Fikreta Abdića

Podsjećamo Haris Zahiragić je jučer reagovao u vezi podržavanja kandidata Naše Stranke.

Zastupnik SDA u Skupštini KS i poptredsjednik ove stranke Haris Zahiragić na svom Twitteru napravio je usporedbu između Naše stranke i kruga ljudi okupljenog oko Fikreta Abdića.

– Između F. Abdića i bilo kojeg kandidata “Naše Stranke” postoji velika razlika – on je ipak ratni zločinac.

Međutim, između recimo Abdićeve kćerke i “NS” nakom svega i nema puno razlike. Šta više, njena politika je jasna i sa njom znamo na čemu smo, što se baš i ne može reći za NS.

Problematično jo to da SDA bilo gdje, pa bilo to i u Velikoj Kladuši – čije specifičnosti zaista cijenim i razumijem – podrži kandidata iz “NS” koji je lično glasao u PDPFBiH za potvrđivanje Vlade FBiH do koje su došli suspenzijom Ustava i poništavanjem ustavne pozicije Bošnjaka.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija