Nakon što je sve završila u pošti rekla: “Ja vam imam koronu, dezinficirajte sve”

Provjerava se cijela porodica zaražene žene, a kako se neslužbeno saznajemo svi su pozitivni na Covid-19

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Poštanski ured u zagrebačkom Zapruđu je zatvoren nakon što je u srijedu prijepodne u njega ušetala žena pozitivna na koronavirus, kazali su epidemiolozi te dodali kako je žena bila u samoizolaciji, javlja RTL.

Žena je došla faksirati doktorsku dokumentaciju, a kad je sve obavila prisutne je obavijestila da je zaražena.

“Oko 9.15 jutros na Trgu Ivana Meštrovića žena koja je bila zaražena koronom i bila u samoizolaciji je došla u poštu, obavila šta treba i onda javno rekla pred svima da ima koronu i da dezinficiraju poštu. Mi smo nakon toga zatvorili poslovnicu, pričekali epidemiologa, popisali sve ljude koji su bili unutra i dalje postupamo po napucima”, kazao je Valentino Rajković, Zapovjednik Civilne zaštite Novi Zagreb.

“Kad dezinficiramo poštu, epidemiolozi će vidjeti što će se ljudima koji su bili unutra, staviti ih na testiranje ili ne”, dodao je.

Iz Hrvatske pošte rekli su da je iz preventivnih razloga zatvoren poštanski ured, obaviještena su nadležna tijela te će se postupiti sukladno uputama civilnog štaba.

”Dakle, sve mjere su učinjene preventivno zbog sigurnosti naših zaposlenika i građana”, kazali su iz Hrvatske pošte za RTL.

Provjerava se cijela porodica zaražene žene, a kako se neslužbeno saznajemo svi su pozitivni na Covid-19.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79