Nakon Tanovića, i Mandić bi mogao preći u SDP?

SDP bi mogao dobiti drugog načelnika općine u Sarajevu, a Naša stranka ostati bez svog jedinog.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić mogao bi postati novi član SDP-a.

Zamrznuo status u NS

Mandić je već duže vremena nezadovoljan u Našoj stranci, o čemu je i javno govorio, a glavna zamjerka partijskom rukovodstvu na čelu sa Edinom Fortom, jesu izborne liste i raspored kompenzacijskih mandata.

On je zbog toga već ranije faktički zamrznuo svoj status u NS-u i ne učestvuje u radu stranačkih organa.

A, nešto prije početka predizborne kampanja napravljeni su i prvi kontakti sa rukovodstvom SDP-a. Iako do sada nije donesena odluka, sve su prilike da bi Mandić nakon izbora mogao promijeniti stranački dres.

Najbolja saradnja s vijećnicima SDP-a

Mandiću u Općinskom vijeću ne stoje stvari baš najbolje, a najbolju saradnju ima upravo sa vijećnicima SDP-a. Novu stranku Mandić bi mogao iskoristiti i kao politički štit, zbog sve glasnijih poziva za njegovu smjenu.

Raport je ranije pisao da tu inicijativu predvodi NiP, a iako su se stvari bile ‘smirile’ na jednom zajedničkom sastanku, navodno od ideje o opozivu još uvijek se nije odustalo.

Ukoliko bi Mandić na kraju prešao u SDP, ova stranka bi dobila svog drugog načelnika u Sarajevu. Ranije je u redove stranke Nermina Nikšića već prešao načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović. A Naša stranka bi ostala bez ijednog načelnika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79