Napad u Stocu: Uhapšeni navijači pušteni na slobodu, tužilac tvrdi da nema osnova za pritvor

Svi navijači HŠK Zrinjski, koji su osumnjičeni za napad u Stocu, su pušteni na slobodu.

Oni su pušteni nakon 24-satnog zadržavanja.

Ovu informaciju potvrdio je i postupajući kantonalni tužilac Spomenko Jukić.

“Da, svi su pušteni nakon 24-satnog zadržavanja. Pušteni su iz razloga što je većina njih došla s odvjetnicima i pod takvim uvjetima su davali iskaze. Pošto su bili maskirani, onda je tužiteljstvo procijenilo u datom momentu da je bolje da imamo bilo kakve dokaze, njihove iskaze sa odvjetnicima, nego da nemamo nikakve dokaze. Idemo sad da identifikujemo još deset osoba. Dvije su najavile predaju”, izjavio je za Istragu tužilac Spomenko Jukić.

Podsjetimo, u noći sa 7. na 8. april, navijači Zrinjskog su u blizini Stoca presreli vozilo u kojem su bila četverica mladića, članova FK Iskra Stolac koji su se vraćali sa Veležove utakmice.

Grupa od četiri mladića M.A. (20), E.G. (21), D.B. (22) i F.B. (18) nalazili su se u Mercedesu kada se u njih zabio Golf 5 nepoznatih registarskih oznaka.

Udarcem vozila u vozilo je Mercedes “stjeran” s puta i tad kreće organizovan napad.

Više od 10 maskiranih lica izlaze iz spomenutog Golfa, BMW-a i VW Passata, naoružani bejzbol palicama i bakljama napadaju mladiće iz Mercedesa.

Palicama prvo razvaljuju automobil, nakon toga izvode mladiće iz Mercedesa i udaraju ih palicama po čitavom tijelu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79