Napadi zmija otrovnica u Trebinju: Mještani u strahu

Napadi zmija otrovnica u Trebinju: Mještani u strahu


U Trebinju su u posljednjih nekoliko dana zabilježeni brojni slučajevi napada zmija otrovnica, posebno poskoka, koji su među najopasnijim evropskim zmijama iz porodice ljutica. U tri posljednja dana zabilježena su tri ujeda poskoka, uključujući i slučaj u naselju Pridvorci, gdje je starija žena pretrpjela ujed dok je bila neposredno pored kućnih vrata.

Njen suprug je ispričao: “Bio sam na poslu kada me je supruga telefonom obavijestila da ju je zmija ugrizla. Rekla je da ju je zmija ugrizla dok je pokušavala ubrati grožđe iz loze. Zmija je bila čvrsto zarila zube, a ona je jedva uspjela da je otresne sa ruke.” Nakon što je pozvao Hitnu pomoć, suprug je odmah otišao kući i odvezao suprugu u bolnicu. Ona je primila serum i nakon dva dana provedena u bolnici, otpuštena je na kućno liječenje s propisanim lijekovima.

Nakon incidenta, suprug je kontaktirao trebinjsku Javnu ustanovu “Ekologija i bezbjednost”, gdje je Mišo Pamučina, stručnjak za uklanjanje opasnih zmija, izvršio pretragu okućnice. Iako nije uspio pronaći zmiju, potraga se nastavlja. Pamučina je naveo da je ovo četvrta intervencija ovog tipa u posljednjih nekoliko dana.

Pored napada na ljude, poskok je ujedao i konja u istom naselju.

Osim toga, mještani naselja Aleksina Međa prijavili su pojavu poskoka iz zida, koji napada mačke i pse. Iako je Pamučina pokušao da ga ulovi, zmija je uspješno izbjegla njegovu potragu, pa je rupu u zidu zatvorio pur pjenom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija