Napadnuta porodica kod Tešnja koja se vraća poslije svadbe: Jedan od napadača sin policajca?

Napadnuta porodica kod Tešnja koja se vraća poslije svadbe: Jedan od napadača sin policajca?


Napadnuta porodica kod Tešnja koja se vraća poslije svadbe: Jedan od napadača sin policajca?

Sedmorica napadača iz Piljužića napala je obitelj iz Blaževaca kod Tešnja. po povratku kući sa obiteljskog veselja oko 5 ujutro. U autu je uz dvije odrasle osobe bilo i dvoje maloljetne djece piše Crna-Hronika.

Napadači su im prvo prepriječili put te gađali pivskim bocama. Dva puta su pokušali pobjeći no napadači su ih slijedili, pretekli te im svaki put uspjeli zapriječiti put. Tek iz trećeg pokušaja uspjeli su doći do kuće poznanika, a napadači su došli za njima. Ponovno su udarali po autu pokušavajući ga razbiti te izazivali na tuču.

Napominjemo da ovo nije prvi put da su mještani s ovog područja fizički napadnuti, uništavaju tuđu imovinu i stvaraju deponiju pivskih boca na stanici. Događaj se vodi kao krivično djelo, a policija trenutno provodi istragu. Identiteti napadača su poznati no nadamo se da će policija uskoro objaviti službeno a ne da ZATAŠKAJU slučaj, jer je jedan od napadača  kako doznajemo sin od policajca…

Povodom cijele nemile situacija oglasila se Daliborka Glavaš koja je opisala svoju neugodnu situaciju, piše Crna-Hronika.

Evo smogla ja snage da se javim i napišem par riječi o tom nemilom dogadaju koji se desio 10.7.Znači  subota 9.7 sin mi se ženi. Moje srce kao kuća❤ taj osjećaj koji imas u sebi ne može se riječima opisati. Samo ko je dočekao to zna kako kuća srce taj dan. Od sreće i plačes i pjevaš. Veseli svatovi, susjedi, prijatelji. Otišli po mladu u Orašje. Vratili se nakon vjenčanja da sa rodbinom i prijateljima podjelimo tu radost u našem kraju. Sve bilo lijepo bajno i sjajno. Veselili smo se do jutra i do dolaska ured pred samu kuću i onda strahota.

Pijani huligani nas gađaju bocama. Mi bježimo i oni za nama te nas progone. U tri navrata nam zatvaraju put i ne daju proći do kuće. Više od 3 kilometra nas jure i progone, žele da razbiju auto.

U međuvremenu sam već  zvala policiju al dok policija dođe mi bježimo. Muž, ja i dvoje djece  smo u autu. Bježimo od  tih ludaka jer ne znamo šta hoće od nas. Na kraju bježimo pred kuću od susjeda jer sam se tu osjećala sigurnijom (posto mi je susjed u policiji), njima nije bilo malo to što su nas gonili i zatvarali put i gađali, ne to nije dovoljno, izlaze iz auta ispred kuće tog susjeda i hoće nas tući. Pojma nemaš ni zašto ni zbog čega.

Jedan od njih hoće nas tuči a drugi dolazi i udara sakama i nogama po staklu od zadnji vrata gdje su sjedila djeca.

Sreća da je u tom društvu pijanih bilo i par momaka koji su bili normalni i smirivali tog “babinog sina”. Znači “frajerima” nije bio dovoljno što su nas gonili i tjerali s autima nego nakon dva dana zastrašuju tako što divljaju s autima pored kuće i kod crkve, te škripom guma na asfaltu, te kod crkve crtaju 4 pištolja za nas četvoro što je bilo u autu i crvenu boju što simbolizira krv.

Da tad sam se osjećala ugroženo i kao Hrvat i kao građanin BiH. Da je ko došao da pita iz mjesne zajednice i Piljuzića i Bobara šta je bilo, gdje je problem,  kako riješiti ovu situaciju s pijanim huliganima????

Ne nisu se udostojili ni poruku poslati.

Nije bilo nacionalnog vrijeđanja niti išta na tom osnovu. Ne želim da na mojoj muci neko zarađuje poene nekakve ili ti gradi predizbornu kampanju. Svi koji me znaju znaju da volim svoji državu BiH i isto tako volim i Hrvatsku.

Moji su pradjedovi došli iz Hrvatske odakle vučem svoje korjene i nikad ali bas nikad neću zaboraviti ko sam i šta sam. Kad mi kaže neko nisi ti Hrvat, aha ok. Šta je onda Bošnjak koji je otišao u Ameriku da živi i tamo već par generacija. Šta je on Amerikanac? Nije Amerikanac, niti će kad biti. On je Bošnjak bio i ostao i uvjek će biti.

Svi oni koji znaju za ovo a zna se sve, jer smo mi mala sredina i koji ne žele da pitaju šta je bilo, nego okreću glavu, koji ih u neku ruku brane, to jest prešućuju znači svima njima želim da nikad ne dočekaju ovo što smo mi proživjeli.

Hvala grupi lovaca među kojima je i Fahir Solo koji su bili podrška. Hvala Emir Galijašević koji je došao da vidi šta se zbilo i bio podrška. Hvala Općina Usora  i izaslanštvu HDZ BiH Tešanj što su došli da vide gdje je problem i kako se može riješiti. Ovi drugi koji su nastrojeni da šire međunacionalnu mržnju kažem da neće uspjeti to što su naumili. Mene i susjede moje Bošnjake neće uspjeti posvađati. Još da kažem da je na sramotu roditelja tih huligana da se nisu udostojili doći niti nazvati bar da se izvinu i njihovo ime. Svako prešućivanje je i znak podrške ali nema veze, samo da kažem sebi će.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija