Napadnuta žena od strane dvojice muškaraca u Kaknju: “Zbog straha skočila kroz prozor”

U ponedjeljak 14.8.’23 u pola bijela dana, na čistu miru i bez ikakvog povoda, verbalno i fizički napadnuta žena srednjih godina od strane dvojice, njoj nepoznatih napadača.

Žena je bila na cesti tik ispred svoje kuće, da bi se pored nje zaustavilo auto iz kojeg su izašli nasilnici koji su joj, ničim izazvani, počeli prijetiti i pokušali su je autom udariti. Preplašena žena je pobjegla u kuću i zaključala se, ali nasilnici nisu odustali već su uzeli metalnu šipku i lupali po vratima i prozorima prijeteći da će ući i da će je ubiti.

Žena je zbog straha skočila kroz prozor, s druge strane kuće i dozivala u pomoć dok je nisu čule komšije i pritekle joj u pomoć i pozvale policiju. Po dolasku, policajci su pronašli i priveli dvojicu nasilnika koji su se bili sakrili u neposrednoj blizini kuće.

Na poziv je stigla i hitna pomoć, odvezla je isprepadanu i izubijanu ženu kojoj su u K.B. Zenica konstatovane teže tjelesne povrede, nekoliko preloma, a o traumi koju je preživjela i koju će pamtiti do kraja života da i ne pričamo. Ovaj slučaj je završio sa prelomima kostiju, ogrebotinama i velikom ‘ranom’ na duši žene koja se ni kriva ni dužna našla na putu nasilnicima, psihopatama, narkomanima ili iz nekog drugog razloga ne uračunljivim licima koja se, nažalost slobodno kreću ulicama i našeg grada, a moglo je biti i gore! Vidjet ćemo hoće li u zvaničnom izvještaju pisati da su lica od ranije poznata policiji, da su više puta prijavljivana i osuđivana nekim uslovnim isl., očito, nedovoljnim kaznama.

Vidjet ćemo hoćemo li se kao društvo, nadležne institucije ali i svaki pojedinac napokon probuditi, pobuniti, podići svoj glas i tražiti od onih koji su odgovorni i nadležni da poduzmu konkretne mjere: lopove i drznike osude i smjeste u zatvore, osobe sa psihičkim problemima u bolnice i druge odgovarajuće ustanove ili ćemo sa strahom čak i u pola bijela dana, izlaziti na ulicu ili svoje dvorište i nadati se da baš u tom trenutku neće naići neko kome je potrebna stručna pomoć ili je bahat i nasilan a vi ste mu se baš našli na putu piše Radio Kakanj

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79