Napali policajce u kafiću u kojem je prijavljena glasna muzika

Službenici PU Livno u petak su podnijeli izvješće Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu protiv 38-godišnjeg A.M. iz Livna zbog napada na policijske službenike.

Policajci izašli na teren po dojavi o preglasnoj muzici
Kako navode iz MUP-a Hercegbosanskog kantona, u četvrtak u ranim jutarnjim satima djelatnici PP Livno zaprimili su dojavu da u ugostiteljskom objektu “Colt” na Trgu kralja Tomislava u Livnu, svira preglasna glazba.

Dolaskom na mjesto događaja, djelatnici policijske postaje obavljaju razgovor s vlasnikom ugostiteljskog objekta koji odbija svaki vid saradnje, te vrijeđa djelatnike PP Livno.

Potom je pozvan u PP Livno gdje je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola, nakon čega je uhapšen.

Prekršajni nalozi uručeni vlasniku ugostiteljkog objekta
Tokom intervencije ispred ugostiteljskog objekta policijskog službenika PP Livno verbalno je napao 28-godišnji A.K. iz Livna, da bi u jednom trenutku policajca fizički napao 38-godišnji A.M. Policijski službenici su obojicu sproveli u PP Livno gdje je utvrđeno da su pod utjecajem alkohola, nakon čega su i oni uhapšeni.

Tokom dana je provedena kriminalistička obrada te je A.M. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti” predan Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu na daljnje postupanje.

Vlasniku ugostiteljskog objekta 22-godišnjem S.K. iz Livna i A.K. uručeni su prekršajni nalozi zbog ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79