Naplatno mjesto Kakanj 1 od sutra samo za elektronsku naplatu cestarine

Naplatno mjesto Kakanj 1 od sutra samo za elektronsku naplatu cestarine


Naplatno mjesto Kakanj 1 od sutra, 15. decembra koristit će se isključivo za elektronsku naplatu cestarine, a korisnici koji ne žele koristiti tu mogućnost i dalje mogu koristiti naplatno mjesto Kakanj ili Visoko, kazao je u izjavi za Fenu v.d. izvršnog direktora za upravljanje i održavanje JP Autoceste Federacije BiH Mirko Rogić.

Riječ je o prvom naplatnom mjestu na kojem će zaživjeti Only ACC TAG sistem.

Po Rogićevim riječima, uvođenje Only ACC TAG sustava ima za cilj prije svega podići svijest kod korisnika o prednostima elektronskog načina plaćanja autoceste kao što je brz protok vozila i bonus od 20 posto na svaku uplatu korisnika, a osim navedenog, uvođenje spomenutog sistema dovest će do smanjenja troškova poslovanja uz zadržavanje standarda korištenja naplatnih mjesta.

Analizom poslovanja naplatnih mjesta na autocestama u FBiH uočeno je, kako je naveo Rogić, da je naplatno mjesto Kakanj 1 s većim brojem korisnika koji koriste elektronsku naplatu cestarine dok je ukupan broj vozila na naplati relativno malen, na mjesečnoj razini nekih 16 hiljada vozila, a od toga oko 9 hiljada vozila koristi elektronsku naplatu cestarine.

“Izlazi ostvareni preko TAG uređaja imaju udio od oko 52,43 posto na godišnjoj razini s tendencijom porasta udjela elektronske naplate odnosno stagnacijom manualne”, istaknuo je Rogić.

Mirko Rogić

Najavio je kako će u idućem razdoblju JP Autoceste FBiH, na osnovu statističkih pokazatelja, nastaviti analizirati i druga naplatna mjesta kako bi se provjerila mogućnost prelaska na već spomenuti Only ACC TAG sustav.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija