Napravit ćemo ruski dom koji će se proširiti na Poljsku i Balkan

Napravit ćemo ruski dom koji će se proširiti na Poljsku i Balkan


 

Na ruskoj državnoj televiziji se vodila diskusija o državnoj strategiji u narednim desetljećima. Uz tvrdnju da ukrajinski jezik ne postoji, jedan od govornika predviđa rusko upijanje susjednih zemalja u “jedan veliki ruski dom”, s širenjem na Balkan i Poljsku.

“S jedne strane mnogi imaju razloga za očajavanje, ali ako pogledate stvari iz druge perspektive, Rusija se pobjednički bori protiv više od milijardu Zapadnjaka. Tokom cijele ove godine Zapad nije uspio savladati Rusiju. Svaki prosječan Rus će se složiti sa mnom, imamo toplu vodu, hranu, poslove, gradski prijevoz funkcioniše”, rekao je filolog Nikolaj Vavilov u emisiji na državnom kanalu Rusija 1.

Vasilov je dodao kako Rusija zapravo pobjeđuje, te da za njih izolacija ne postoji, pogotovo kada se, prema njegovim riječima, Rusima pridružila Kina.

“Ja sam filolog. Ukrajinski je dijalekt ruskog jezika. Ukrajinski jezik ne postoji. Postoji samo ukrajinski dijalekt. Zašto nas se Zapad toliko boji? Neprijatelj je pred Moskvom. I ako Zapad ništa ne može učiniti, za 10, 15 ili 20 godina ćemo povratiti sav teritorij”, dodao je Vavilov.

“Pripojit ćemo sve te nacije koje tvrde da su nezavisne u jedan veliki ruski dom. Što to znači? U Europi s 500 miliona stanovnika postojat će kolektiv od 200 miliona ljudi koji govore ruski i koji može položiti pravo na Balkan, Poljsku i tako dalje”, izjavio je ruski filolog.

Dodao je kako će se za 10 do 15 godina pojaviti ogromna zajednica koja će zbaciti “staro odijelo globalizma”. Poručio je kako takvo odijelo treba zamijeniti nova ideologija, novi svjetonazor, te nove društvene i političke strukture.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija