Naša stranka: Bezrezervno stojimo uz jedan je od većih festivala

Nakon napada na organizatore Sarajevo Film Festivala, reagirali su iz Naše stranke.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Bezrezervno stojimo uz jedan je od većih filmskih festivala u Evropi čije ekonomske benefite osjeti cijelo naše društvo. Organizovani napad na najbolji kulturni proizvod naše zemlje demonstrira potrebu dijela društva za manje kulture u našem okruženju. Sarajevo Film Festival nastao je u Sarajevu koje se branilo od agresora, simbol je želje za slobodom i tako će i ostati. Mi ćemo ih u tome nastaviti podržavati.

Naša stranka će uvijek stajati uz kulturnu i kreativnu industriju i boriti se za više filmova, kvalitetnog kulturnog i zabavnog sadržaja. To smo u Vladi Kantona Sarajevo demonstrirali kroz pokretanje projekta “Kultura na ulice”, finansiranje alternativne kulture, kao i rekordnim poticajima za filmsku industriju.

Radili smo to jer ulaganje u kulturnu i kreativnu industriju podiže kvalitet života, otvara radna mjesta za mladu populaciju i pritom na svaku uloženu konvertibilnu marku kroz ekonomsku aktivnost vraća četiri KM”, poručuju iz Naše stranke.

Podsjetimo, problemi su nastali kada je predstavljan srbijanski film Heroji Halijarda reditelja Radoša Bajića u sklopu Sarajevo Film Festivala, koji veliča četnički pokret.

“Sarajevo Film Festival neće dopustiti da se koristi za promociju istorijskog revizionizma bilo koje vrste”, naveli su iz SFF, dodajući da film o četnici koji zajedno sa ratnim zločincem iz Drugog svjetskog rata Dražom Mihajlovićem i spašavanju 508 američkih vojnika, nije prikazan u okviru programa na SFF-u.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79