Naša stranka o Dodikovom zakonu: Sa osuda moramo preći na strategiju i sankcije

Narodna skupština RS danas je usvojila Prijedlog Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH. Tim povodom reagovala je Naša stranka.

NSRS usvojila Dodikov zakon: Odluke Ustavnog suda se neće primjenjivati u RS

– Prijedlog zakona koji je danas usvojila Narodna skupština RS je pokušaj suspenzije Ustava BiH na jednom dijelu njenog teritorija. Samim tim to je udar na ustavnopravni poredak naše zemlje i kao takav zaslužuje ne samo osude, već i sankcije.

Očekujemo od Tužilaštva i visokog predstavnika da što hitnije vrate osjećaj sigurnosti građankama i građanima u RS-u, ali i u cijeloj BiH, a to će učiniti samo tako što će RS vratiti u ustavnopravne okvire Bosne i Hercegovine bez mogućnosti propitivanja pozicije tog entiteta van tih okvira.

Koliko god Dodik pokušavao javnosti u RS svoj avanturizam predstaviti kao racionalno političko razmišljanje, građanke i građani u RS su taoci njegovih pokušaja da u RS uspostavi svoju strahovladu i jednoumlje po uzoru na neke bivše sovjetske republike i pokrajine. Odakle mu, uostalom, i potiču politički uzori. RS, naravno, neće biti nikakva Transnistrija, ali Dodikovi pokušaji da ona to postane imaju svoju cijenu koju će, nažalost, morati plaćati i građani RS-a ako mu ne uskrate podršku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79