Naser je automobilom vozio u dvostruko većoj brzini od ograničene i pokosio pješaka. Dobio je 9 godina robije

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Igor Todorović, osudilo je na devet godina zatvora Nasera Palislamovića zbog teške saobraćajne nesreće u Hadžićima, kojom prilikom je automobilom usmrtio pješaka Salku Ejubovića.

Izrečena mu je i sigurnosna mjera kojom mu se zabranjuje upravljanje vozilima B kategorije u trajanju od pet godina, a koja će teći nakon izdržane kazne.

Palislamović se tereti za teško djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom i neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi.

Prema navodima iz optužnice, on se tereti da je 10. oktobra 2020. godine u 20.40 sati, kod Mostarskog raskršća u Sarajevu, vozeći neregistrirani automobil Ford Fiesta i bez važeće vozačke dozvole, krećući se brzinom od 84,7 kilometara na sat, usmrtio pješaka pri dvostruko većoj brzini od ograničene, koja je na tom mjestu saobraćajnim znakom propisana do 40 kilometara na sat.

Palislamović, nakon što je udario pješaka, koji je od smrtonosnih povreda preminuo, pobjegao je s mjesta nesreće ne pruživši mu pomoć.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79