Nasilje u Srbiji: Dječak brutalno pretučen u tuči između vršnjaka

Nasilje u Srbiji: Dječak brutalno pretučen u tuči između vršnjaka


U Osnovnoj školi “Nadežda Petrović” u Srbiji dogodio incident vršnjačkog nasilja, u kojem su učestvovala dva dječaka od svega 12 godina. Prema izjavama oca oštećenog djeteta, njegov sin N. M. bio je žrtva brutalnog napada od strane svog vršnjaka.

“Dogodio se napad u toaletu škole”, rekao je otac dječaka. “Sve se odigralo nakon drugog časa, oko 9:20 sati. Sukob je počeo u kabinetu za tehničko gdje ga je moj sin opsovao, a zatim mu se izvinio. Međutim, on mu je prijetio da će ga čekati u toaletu, što je nažalost i učinio.”

Prema riječima oca, dječak je u toaletu sačekao njegovog sina i brutalno ga pretukao. Nakon toga, dječak je prevezen u bolnicu gdje su ljekari ustanovili lakši potres mozga, dok su analize i pregledi još uvijek u toku.

Otac djeteta također izražava nezadovoljstvo što škola nije odmah reagovala i obavijestila hitnu pomoć kada je došlo do tuče. Kako tvrdi, dijete je trpjelo bolove u glavi i stomaku sve do 13:30 sati.

Direktorka OŠ “Nadežda Petrović”, Vlatka Milosavljević, potvrdila je da se dogodilo vršnjačko nasilje između dvojice dječaka te da je škola postupila po protokolu u ovom slučaju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija