Nasilje u Srbiji: Dječak brutalno pretučen u tuči između vršnjaka

U Osnovnoj školi “Nadežda Petrović” u Srbiji dogodio incident vršnjačkog nasilja, u kojem su učestvovala dva dječaka od svega 12 godina. Prema izjavama oca oštećenog djeteta, njegov sin N. M. bio je žrtva brutalnog napada od strane svog vršnjaka.

“Dogodio se napad u toaletu škole”, rekao je otac dječaka. “Sve se odigralo nakon drugog časa, oko 9:20 sati. Sukob je počeo u kabinetu za tehničko gdje ga je moj sin opsovao, a zatim mu se izvinio. Međutim, on mu je prijetio da će ga čekati u toaletu, što je nažalost i učinio.”

Prema riječima oca, dječak je u toaletu sačekao njegovog sina i brutalno ga pretukao. Nakon toga, dječak je prevezen u bolnicu gdje su ljekari ustanovili lakši potres mozga, dok su analize i pregledi još uvijek u toku.

Otac djeteta također izražava nezadovoljstvo što škola nije odmah reagovala i obavijestila hitnu pomoć kada je došlo do tuče. Kako tvrdi, dijete je trpjelo bolove u glavi i stomaku sve do 13:30 sati.

Direktorka OŠ “Nadežda Petrović”, Vlatka Milosavljević, potvrdila je da se dogodilo vršnjačko nasilje između dvojice dječaka te da je škola postupila po protokolu u ovom slučaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79