Nasilnički pohod: Motkom i kamenom oštetio pet vozila, a u obračunu napao i policajca

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, 43-godišnji hrvatski državljanin prijavljen je zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela oštećenje tuđe stvari i prisila prema službenoj osobi. Incident se dogodio jučer na području Barbata na otoku Rabu, kada je osumnjičeni bez ikakvog razloga oštetio pet parkiranih vozila i dijelove rasvjete te video nadzora na trgovini.

Materijalna šteta procjenjuje se na najmanje 10.000 eura. Policijski službenici pronašli su 43-godišnjaka kako sjedi na sredini kolnika državne ceste Barbat-Mišnjak, blokirajući saobraćaj.

Prilikom hašenja, osumnjičeni je ometao postupanje policije te fizički napao jednog od policijskih službenika udarcem u lice, pri čemu ga je lakše povrijedio.

Osumnjičeni je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu. Također, prekršajno je sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama zbog nedozvoljenog blokiranja saobraćaja na državnoj cesti. Slučaj istražuje policija, a očekuje se daljnje postupanje pravosudnih tijela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79