Nasilniku određen zatvor: Bebi davao pištolj u ruke

Dobojlija S.Đ. osuđen je na deset mjeseci zatvora zbog brutalnog porodičnog nasilja prema vanbračnoj supruzi. Tokom incidenta, S.Đ. je najprije prijetio sjekirom, a potom uhvatio ženu za vrat i udario je u glavu.

Prema navodima iz presude, kritičnog dana, S.Đ. je prijetio sjekirom svojoj vanbračnoj supruzi u hodniku ispred njihovog stana. Nakon što je zamahnuo sjekirom, odbacio ju je i uhvatio ženu za vrat, udarivši je u glavu.

Sud je ovu brutalnu situaciju okarakterisao kao krivično djelo nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici, a svjedočenje žrtve je u potpunosti prihvaćeno kao istinito. Oštećena je naglasila da je S.Đ. bio ovisnik o drogama i da je došlo do napada dok je bila u drugom stanju. Nakon incidenta, napustila je vanbračnu zajednicu.

Ovo nije prvi put da je S.Đ. izazvao probleme u odnosu. Sudski postupak pokrenut je nakon što je napustio psihijatrijsko liječenje. U presudi se takođe navodi da optuženi nikada nije priznao svoje dijete s vanbračnom suprugom.

Majka je sudu ispričala da je dovela dječaka kod optuženog u stan, a da je on dječaku tada dao pravi pištolj.

Nakon drugog incidenta, S.Đ. je osuđen na deset mjeseci zatvora. Ovakvi slučajevi naglašavaju ozbiljan problem porodičnog nasilja koji zahtijeva pažnju i adekvatne mjere kako bi se zaštitile žrtve i spriječilo daljnje zlostavljanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79