Nastavak ročišta Sebije Izetbegović protiv Univerziteta u Sarajevu

Održano je nastavak pripremnog ročišta po tužbi koju je Sebija Izetbegović podnijela protiv Univerziteta u Sarajevu (UNSA), a prema riječima Envera Smajkana, advokata UNSA-e, tužiteljica odnosno njeni punomoćnici odgađaju ročišta iz neopravdanih razloga.

Tokom ročišta, punomoćnik tužiteljice, Esad Oruč, iznio je da su u današnjem podnesku predložili sudu da naloži Univerzitetu u Sarajevu i KUIP-u dostavu tražene dokumentacije.

Oruč je istakao da postoje novi dokazi u postupku.

Enver Smajkan, advokat UNSA-e, naglasio je da tužiteljica treba da dokaže da je položila ispite ako je tamo polagala, ističući da UNSA ne može priznati ispite koje joj ne priznaje ustanova gdje tvrdi da je položila ispite.

Pomoćnik tužiteljice izrazio je nezadovoljstvo prigovorima punomoćnika tuženog u vezi s odgađanjem ročišta, ističući da Univerzitet otežava radni položaj tužiteljici.

Pripremno ročište odgođeno je za 6. juni, a Sebija Izetbegović nije bila prisutna. Podsjetimo, Univerzitet je 2023. godine poništio magistarsko i doktorsko akademsko zvanje Sebije Izetbegović, nakon čega je ostala i bez profesure na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a zatim i bez pozicije generalne direktorice KCUS-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79