Nastavlja se drama u Mostaru: Čim se oni raziđu mi ćemo opet sve blokirati!

Policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzeli su sve mjere i radnje u svojoj nadležnosti i deblokirali ulaz na deponiju Uborak, potvrdio je za Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNK-a.

Specijalci udarili na narod – Uborakhttp://bit.ly/2Pl1ggI

Gepostet von CRNA Hronika BIH am Sonntag, 8. Dezember 2019

Demonstranti poručuju kako ne namjeravaju odustati te da ne žele ”dozvoliti ovakvu anarhiju i samovolju ministra MUP-a HNK-a Slađan Bevande i niti bilo koga”.

Poslije policije na narod izašli specijalci: Dramatično na deponiji Uborak

Mi ostajemo ovdje. Čim se oni raziđu mi ćemo opet blokirati i tako u nedogle. Tako ćemo raditi sve dok se ne zatvor deponija Uborak – kazao je za Bljesak.info Omer Hujdur jedan od predstavnika inicijative ”Jer nas se tiče”.

Podsjetimo, specijalne snage policije uklonile su s puta ispred mostarske Deponije demonstrante koji nekoliko dana blokiraju odvoz smeća jer je deponiji istekla uporabna dozvola.

Policajci su jutros rano silom odvukli prosvjednike ispred kapije J.P. Deponija prilikom čega su neki od prosvjednika zatražili i liječničku pomoć.

Kamioni sa smećem stigli su pred deponiju, a policajci su napravili kordon između kamiona i demonstranata.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79