Nastavlja se istraga u slučaju “Buntić”: Denis se na ispitivanju branio šutnjom

Istraga u slučaju “Buntić” nastavlja se, a Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona još uvijek nije donijelo konačnu odluku. Ovaj predmet, ostaje aktivan dok se čekaju rezultati brojnih vještačenja od strane različitih nadležnih institucija.

Denis Buntić (41), nekadašnji proslavljeni rukometaš iz Ljubuškog, suočava se s opsežnom istragom zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilja u porodici, u stecaju s krivičnim djelom nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari. Također, istraga obuhvata i član 54. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema dostupnim informacijama, Buntić je osumnjičen da je prije mjesec dana, 22. septembra, fizički napao svoju suprugu Klaru u njihovoj porodičnoj kući, nanijevši joj teške tjelesne povrede. Policija, nakon prijave, pronašla je cijeli arsenal oružja u kući.

Iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona su istakli da čekaju nalaze vještaka medicinske struke kako bi se procijenio stepen povreda Klare, kao i rezultate balističkog vještačenja oružja i streljiva pronađenog u Buntićevom imanju.

Također, radi se DNK analiza tragova na oružju kako bi se utvrdilo njihovo pripadnost osumnjičenom.

Ovaj slučaj je dodatno kompliciran činjenicom da je osumnjičeni Buntić tri puta odbio prijedlog za određivanje pritvora, što je rezultiralo izuzimanjem vijeća suda. Iako se nalazi na slobodi, određene su mu mjere zabrane prilaska oštećenoj na udaljenosti manjoj od 100 metara, uz obavezno javljanje u Policijsku upravu Ljubuški.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79