Nastavlja se “okršaj” Vidović-Nikšić zbog Novalića i respiratora

Nastavlja se “okršaj” Vidović-Nikšić zbog Novalića i respiratora


Očito je da je tu bilo određenih zloupotreba, očito je da su respiratori plaćeni enormno i da ti respiratori ne koriste, govorio je Nikšić

Vasvija Vidović, advokatica premijera FBiH Fadila Novalića u predmetu Respiratori, reagovala je na jučerašnju izjavu predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića.

– Nermin Nikšić navodi da presudu za aferu ‘respiratori‘ ne bi komentarisao, da nije u mojoj izjavi direktno prozvan kako je s kolegama vršio politički pritisak i prizivao osuđujuću presudu, navodeći ujedno da nikada nije povrijedio pretpostavku nevinosti, te da je uvijek ponavljao da očekuje da sud profesionalno i nepristrasno utvrdi činjenice i na osnovu toga donese odgovarajuću presudu, rekla je Vidović.

Vidović je nakon toga citirala Nikšićevu izjavu prilikom jednog od gostovanja na televiziji.

– Očito je da je tu bilo određenih zloupotreba, očito je da su respiratori plaćeni enormno i da ti respiratori ne koriste. Čak, ja smatram da je veći zločin, dakle zločin je ako ste u trenutku kada trebate da osigurate, da se spašavaju ljudski životi, da se spašavaju životi građana, vi pokušali nešto tu da nešto tu, da šićarite i šićarili i ovaj, lovili u mutnom da dođete do nekog novca. Dakle, to je zločin, evidentan.

Ali, veći zločin od toga dakle, kada pomislite da ne može biti gore, veći zločin od toga je da vi na te respiratore za koje znate da ne odgovaraju i da ne mogu pomoći tim pacijentima, prikačite, odnosno te respiratore stavite u funkciju i stavite pacijente na respiratore da bi relativizirali optužnicu, da bi dokazali kako su respiratori u funkciji, ovaj, da se, da optužnica nema svoje utemeljenje i na taj način oduzimate ljudima živote, oduzimate živote ljudi, ljudi umiru.

Dakle, samo od ovog prvog je veći ovaj drugi zločin, napisala je ona citirajući Nikšićeve riječi.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija