Nastavljena potraga za tijelom Danke Ilić (2), pretražuje se selo Zlot

Nastavljena potraga za tijelom Danke Ilić (2), pretražuje se selo Zlot


Policija nastavlja intenzivnu potragu za tijelom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, proširujući pretragu na šire područje sela Zlot, okolinu kuća osumnjičenih, groblje, pojate, šupe te nepristupačni teren u Lazarevom kanjonu.

Prema izvještaju RTS-a, tokom jučerašnjeg dana, pripadnici Sektora za vanredne situacije su fokusirali svoju pretragu na potok u blizini kuće jednog od osumnjičenih za ubistvo.

Uprava kriminalističke policije iz Beograda i Bora, zajedno sa lokalnim timovima, već od utorka detaljno pregledava okolinu kuće D. D., osumnjičenog za ubistvo male Danke.

Pretraga je obuhvatila i drugi dio Lazarevog kanjona, kao i jame iznad kanjona, duboke do 70 metara, koju su zajedno s policijom pretraživali spasilački timovi i Gorska služba spasavanja.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta s porodičnog imanja. Nakon deset dana intenzivne potrage i provjere svih dostupnih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, koji su potom predani na dalju obradu Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Osumnjičeni su radnici “Vodovoda”, kojima je određen pritvor do 30 dana, a tereti ih se za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Dok je D. D. priznao zločin, Ј. S. se branio šutnjom. Također, uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli u premještanju tijela na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

U međuvremenu, direktor ЈP “Vodovod” u Boru podnio je ostavku iz moralnih razloga.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija