Nastavnica koja je poznata po konzumiranju alkohola prva na rang listi za psihologa u sarajevskoj školi

Portal Crna-Hronika pisala je 24.12.2022. godine o nastavnici sarajevske osnovne škole “Fatima Gunić” koja pijana dolazi na posao.

Navedena profesorica je nakon incidenta dobila otkaz a njeno mjesto ostalo prazno. Zakonski okvir je takav da se na upražnjeno mjesto mora raspisati konkurs. Takva procedura primjenjena je i u sarajevskoj školi, međutim na isti konkurs se prijavljuje osoba zbog koje je i raspisan novi konkurs.

Znači nastavnika koja je dobila otkaz ponovo se prijavila na konkurs na kojem je opet ona prva na rang listi za taj posao. Aplsurd Bosne i Hercegovine.

Tekst iz 2022- godine: Crna Hronika saznaje da je psihologinja Meliha Hasičić koja je jučer pokazala izuzetno drsko, bahato, neprihvatljivo ponašanje, a uz to bila pod utjecajem alkohola u OŠ “Fatima Gunić” ista profesorica koja je i prošle godine u decembru krenula na posao u Gimnaziju Obala u vidno pripitom stanju, a nagađalo se da je bila i pod utjecajem narkotika. Strašno je saznanje da se takvi profesori zatvaraju u učionice sa djecom, provode vrijeme s njima, a niko ne zna ko su, kako su i čemu će ih takav kadar naučiti.”

Međutim dok đaci odmaraju preko ljetnog raskusta, roditelji su ogorčeni informacijom da im se navedena profesorica vraća u školu i to opet na mjesto psihologa.

“Dobar dan i selam. Nadam se da ste svi dobro i zdravo. Znam da raspust još traje ali mislim da bismo na ovo trebali reagovati što je moguće prije.

Podsjećanja radi, ova psihologica je protekle školske godine izbačena iz naše pkole u pratnji policije u alkoholiziranom stanju i pod uticajem opijata, zbog vrijeđanja radnih kolega i prije tog incidenta, od ove osobe doživljavala neprijatnosti u toku nastave. Tada naša direktorica je izjavila da će se pobrinuti da ta osoba više ne radi u našoj školi.

Blago rečeno sam se šokirala kad sam vidjela da je dotična prva na rang listi na konkursu za radno mjesto psihologa u našoj školi. Očigledno da nju nije stid konkurisati i doći ponovo tamo odakle je naglavačke izbačena i pri tome i javno prozvana u medijima.

Ali je još veči apsurd što se izgleda ne može ništa zakonski učiniti da se alkoholičarima, narkomanima i pedofilima onemogući bilo kakav rad sa djecom. Opet smo prepušteni sebi i mislim da treba što prije reagovati na ovo. – napisao je ogorčeni roditelj sarajevske osnovne škole.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79