Nasumično pucao u ljude? Amir Brbović rekao da ne poznaje mladiće koje je pokušao ubiti

U Kantonalnom sudu u Sarajevu održano je ročište za određivanje pritvora Amiru Brboviću, koji se tereti za krivično djelo pokušaj ubistva. 

Kako je za Avaz potvrdio njegov branilac Rijad Kapo, advokat iz Sarajeva, Tužilaštvo Brbovića tereti i za krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Odbrana se protivila određivanju pritvora te je predloženo da se Brboviću odrede mjere zabrane.

Mjere zabrane

Razlog zbog kojeg je Brbović pucao u Anela Prutinu i njegovog prijatelja A. S. još nije poznat, a nije pronađeno ni oružje iz kojeg su oni ranjeni. Prutina je pogođen u prsa i zadobio je teške tjelesne povrede, opasne po život.

Osumnjičeni je tokom ispitivanja kazao da ne poznaje mladiće na koje je ispalio rafal, a tužilac je zatražio njegovo timsko psihijatrijsko vještačenje.

Prometno mjesto

On je, podsjećamo, prije tri dana pucao u mladiće koji su sjedili ispred haustora zgrade. Rafal je ispalio čim je izašao iz vozila. Nakon što je pucao, zavladala je panika jer se radi o veoma prometnom mjestu u blizini parka, gdje se igraju djeca i okuplja omladina. Nekoliko hitaca završilo je i u obližnjem poslovnom prostoru.

Mladićima je ekipa Hitne pomoći pružila ljekarsku pomoć na licu mjesta, nakon čega su prevezeni u bolnicu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79