Navijačima FK Sarajeva unišavali automobile. Domaći “pucali” u zrak kako bi smirili situaciju?

Prijateljsku utakmicu Ljubuški – Sarajevo odigranu na stadionu Babovac u Ljubuškom pratile su nemile scene izvan stadiona. Kako je potvrđeno za naš portal najmanje šest navijača je privedeno, a ima i povrijeđenih.

(FOTO) Navijački obračun u Hercegovini: Korišteno vatreno oružje, privedeno više osoba

Neredi su se odvijali na područjima dva kantona, Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog, a djelovali su pripadnici oba MUP-a.

Oko stotinjak navijača Sarajevo je doputovalo u Ljubuški kako bi bodrili svoj tim, a na poluvremenu su, kako saznajemo, uvidjeli kako im neko uništava vozila s kojim su doputovali.

Nakon toga je došlo do obračuna, pretpostavlja se s navijačima Zrinjskog iz Mostara, a u jednom momentu začuli su se pucnji iz vatrenog oružja, što se čuje na snimku utakmice od 53. minute.

Kako izvještavaju pojedini mediji neko od “domaćih” je pucao u zrak da bi se situacija smirila.

Nemile scene kasnije su se nastavile i u Mostaru.

Intervencijom pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ) na širem području Balinovca veći sukob je spriječen.

Oštećeno je nekoliko vozila, a najmanje jedna osoba zadobila je ozljede neutvrđenog stupnja. Kako neslužbeno doznajemo od očevidaca zamaskirana osoba je udarena autom.

Mostarska policija se još uvijek nije službeno oglasila. Na mjestu događa su stigli i specijalci. Policija je i intervenirala i na području Zapadnohercegovačke županije, gdje su prijateljsku utakmicu igrali Ljubuški i Sarajevo.

Kako je za portal Klix.ba izjavio je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić na području ovog kantona privedene su četiri osobe, a mostarska policija, kako kaže, radi sve da se izbjegnu dalji neredi.

U Mostaru je oštećeno nekoliko vozila, a najmanje jedna osoba zadobila je povrede neutvrđenog stepena.

Kako neslužbeno saznajemo jedna maskirana osoba je udarena automobilom.

Na mjestu incidenta u Mostaru, naselje Balinovac, nalaze se brojne policijske jedinice te ekipe Hitne pomoći.

Iz MUP-a ZHK su za naš portal kazali da oni još uvijek nemaju nikakvih informacija o ovim neredima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79