Nedaleko od cisterne iz koje je curio amonijak pronađena dva beživotna tijela

Nedaleko od cisterne iz koje je curio amonijak pronađena dva beživotna tijela


U Univerzitetski klinički centar u Nišu, tokom noći, primljeno je 15 pacijenata zbog posljedica trovanja amonijakom uslijed curenja iz cisterne koja je sletjela sa pruge između Pirota i Bele Palanke.

Iz UKC-a Niš kažu da je riječ o 12 odraslih osoba i troje djece. Niko od njih, na svu sreću, nije životno ugrožen.

A kako prenose srpski mediji, jedno beživotno tijelo pronađeno je sinoć u automobilu, a jutros je pronađeno tijelo muškarca pored pruge u Pirotu, nedaleko od cisterne iz koje curi amonijak.

Obdukcija će pokazati šta je tačan uzrok smrti.

Tijelo je rano jutros pronašao Nenad Paunović, vlasnik i novinar lokalnog portala Pirot Plus, koji je uspio da dođe maltene samog mjesta ove nesreće. Kako je napisao, on je odmah o tome obavjestio i Hitnu pomoć i Prijemno odjeljenje i pokušao da dođe do ostalih nadležnih službi.

Tijelo je pronašao slučajno, dok se približavao mjestu nesreće, a cilj mu je bio da snimi vagone koji i dalje stoje na pruzi, a na kojoj je saobraćaj u prekidu do daljeg.

– Ljudi, ovdje je mrtav čovjek! – čuje se Paunovićev glas dok hoda i snima: “Ljudi, ovog čovjeka niko nije vidio. Da li je ovo moguće!”.

Tijelo je pronađeno na oko 70 metara od voza koji je prevozio cisterne sa amonijakom, od kojih su se četiri prevrnule.

Za sada nije poznato da li je smrt ovog muškarca povezana za nesrećom od sinoć, niti šta je tačan uzrok njegove smrti.

Da je u Pirotu danas u blizini mesta gdje se u nedjelju dogodio ekološki akcident na pruzi pronađeno tijelo sredovječnog muškarca, potvrđeno je Tanjugu i u pirotskoj policiji.

Kako je rečeno, u toku je istraga koja treba da utvrdi okolnosti pod kojima je čovjek preminuo.

Sinoć je preminuo sedamdesetčetvorogodišnji muškarac koji se kolima kretao iz pravca akcidenta ka Pirotu. On je izgubio kontrolu nad vozilom i prevrnuo se u jarak.

Kako je rečeno u Opštoj bolnici, u toku je obdukcija koja će utvrditi uzroke ove nesreće, s obzirom na to da ne može sa potpunom sigurnošću da se kaže da je uzrok izloženost amonijaku.

Podsjetimo, voz sa amonijakom prevrnuo se juče na pruzi između Pirota i Staničenja i tom prilikom došlo je do curenja tog gasa u atomosferu, zbog čega je u Pirotu proglašena vanredna situacija.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija