Nedim Sladić o ponudi Harisa Zahiragića da postane ministar

Zastupnik SDA u Skupštini KS Haris Zahiragić kritikovao je tokom današnje sjednice Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i ministra Envera Hadžiahmetovića.

Tokom online rasprave, predložio je da se na mjesto ministra imenuje meteorolog Nedim Sladić.

Sladić je danas putem Facebooka odgovorio na ovu ponudu, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Potičem iz radničke porodice kod koje se i dan danas njeguje jugoslovenski princip – red, rad i disciplina.

Dakle, ako hoćeš nešto, za to se moraš i izboriti. Iskreno, pošteno i odano.

Nikada, ali nikada, ponudu ne bih prihvatio, pa čak i da me platite suhim zlatom. Meni visoke pozicije ne trebaju u životu. Ne volim dirigovati drugima. Nije to moj životni parametar po kojem igram. Nisu mene tako učili.

Od svoje struke i daljnje nadogradnje preko master studija ne želim da odstupam.

Želja mi je završiti svoj master studij na koji sam primljen na najboljem britanskom univerzitetu u oblasti meteorologije i klimatologije (Univerzitet u Readingu) čim se pandemija koronavirusa stiša i dovede u mjeru da su studenti sigurni vratiti se u klupe jer od online nastave nema ništa.

Zahiragić: Bolje bi bilo da stavite Nedima Sladića za ministra, barem bi grad bio čist

Nema treninga, a nema ni laboratorijskih vježbi i to nije onda upotpunjeno iskustvo koje mi je neophodno za kasnije.

Za studij trebaju novci ili stipendija, ali za to ću se isključivo izboriti sam! Imam svoj jasno definisan put i koračam prema cilju koji kroz moj master studij uskoro može indirektno dati doprinos Bosni i Hercegovini.

Za sve sam se u životu izborio, pa ću i za master. A ministarske pozicije ostavite za dosta jače i odlične stručnjake, jer ih ima u izobilju”, naveo je Sladić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79