Zahiragić: Bolje bi bilo da stavite Nedima Sladića za ministra, barem bi grad bio čist

Nakon što je pao već dugo najavljivani snijeg, Sarajevo je u jutarnjim satima bilo u saobraćajnom kolapsu. Velike gužve i neprohodne ceste ipak nisu natjerale nadležne da se pokrenu i krenu u akciju čišćenja glavnog grada.

Na to se osvrnuo i Haris Zahiragić (SDA) tokom sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, gdje je pozvao Vladu KS da razmisli o smjeni ministra Envera Hadžiahmetovića (NiP).

– Nadam se da ćete razmisliti da eventualno promijenite ministra Hadžiahmetovića. Snijeg je pao, Nedim Sladić nas već pet dana upozorava da će pasti snijeg, svi su znali, samo Komunalna privreda na čijem čelu je Enver Hadžiahmetović nije znala.

Bolje bi bilo da mladog Sladića stavite za ministra, barem bi na vrijeme grad bio čist, a ne bi bio zatrpan od snijega. Ta katastrofa koja se dešava u komunalnoj privredi možda je dobra prilika da napravite kadrovsku rotaciju na jedan elegantan način – kazao je Zahiragić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79