Nedoumice o smrti Meše Efendića (24): Prijatelji tvrde – nije bio pozitivan, dva dana prije smrti urado je PCR test

Njegovi poznanici, prijatelji i porodica u nevjerici su dočekali vijest o njegovom preranom odlasku.

Informacija o smrti 24-godišnjeg mladića Mehmeda Meše Efendića potresla je juče građane BiH. Kako su mediji objavili, Efendić je postao dio crne Covid statistike.

Međutim, njegovi prijatelji na društvenim mrežama od juče dijele navodni nalaz PCR testa, koji je Efendić uradio 11. marta, a na kojem se vidi da je negativan na koronavirus. U prilog tome objavljuju i navodnu prepisku Meše Efendića sa prijateljem, u kojem ga Efendić obavještava da ima ‘užasnu upalu sinusa’, ali da mu je covid test negativan.

Podsjećamo da bh. ljekari sve češće izražavaju skepsu prema rezultatima PCR testova, te upozoravaju da im se pacijenti javljaju prekasno, jer neki dobiju i po dva negativna PCR testa, pa misle da ne moraju reagovati, piše Depo.

Mehmed Meša Efendić, koji je u Sarajevu juče izgubio bitku za život, bit će ukopan u četvrtak, 18. marta 2021. godine u 13 sati na mezarju Grličića Brdo.

Društvene mreže prepune su emotivnih oproštaja od mladog Mehmeda Efendića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79