Nedžad Branković privremeno preuzima državno ministarstvo prometa i komunikacija!

Vojin Mitrović, novoimenovani ministar privrede i preduzetništva RS-a, i zvanično je razriješen dužnosti ministra prometa i komunikacija Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Klix.ba.

Mitrović je u srijedu navečer imenovan za ministra u novoj Vladi RS-a, a kako je i najavio za Klix.ba nakon toga je podnio ostavku u Vijeću ministara BiH.

“Tegeltija će dobiti ostavku. Zamjenik će voditi ministarstvo”, rekao je.

On je to učinio nakon što je u Službenom glasniku RS-a izašla Odluka o izboru članova Vlade Republike Srpske.

Mitrović je nakratko bio ministar na državnom i entitetskom nivou, što je suprotno ustavu, no on je odmah po imenovanju dostavio ostavku predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiju nakon čega je razriješen dužnosti.

Do imenovanja novog saziva Vijeća ministara BiH, što se očekuje u narednim sedmicama, Ministarstvo prometa i komunikacija će voditi Nedžad Branković (SDA), Mitrovićev dojučerašnji zamjenik.

Ministar privrede i preduzetništva RS-a Vojin Mitrović preuzeo je danas dužnost od svog prethodnika Vjekoslava Petričevića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79