Nedžad tvrdi da trpi maltretiranje i prijetnje: “Dobio novčanu kaznu zbog zastave na svojoj kući”

Nedžad tvrdi da trpi maltretiranje i prijetnje: “Dobio novčanu kaznu zbog zastave na svojoj kući”


Još jedna neugodna situacija za povratnike Bošnjake u Republici Srpskoj. Poniženje, maltretiranje i prijetenje na svojoj koži osjetio je Nedžad Drinjak, vozač saniteta u Višegradu.

Kako kaže, mjesecima trpi maltretiranje i prijetnje od strane muškarca srpske nacionalnosti. Također protekle sedmice dobio je i novčanu kaznu od MUP-a Republike Srpske zbog zastave na njegovom privatnom objektu, na privatnom zemljištvu.

Cijelu informaciju podijeo je osnivač AntiDayton pokreta u BiH, Nihad Aličković.

Učestali napadi na povratnike: Bošnjake tukli komšije, policajci, tinejdžeri. Niko nije iza rešetaka

‼️MALTRETIRANJE POVRATNIKA BOŠNJAKA SE NASTAVLJA‼️
‼️NEDŽAD DRINJAK VEĆ MJESECIMA TRPI PRIJETNJE I UVREDE NA NACIONALNOJ I VJERSKOJ OSNOVI‼️

Nedžad je povratnik na Općini Višegrad tačnije u Ajdanovićima. Već mjesecima je žrtva prijava, poziva sa prijetnjama i uvredama koje dolaze od porodice JAGODIĆI iz Ustiprače koji su poznati bliski prijatelji sa Miloradom Dodikom.

Jagodić vlasnik kafane i objekta koji redovno zove i prijeti Nedžadu da će ga gepekovati i odvesti u šumu i svezanog za drvo ostaviti. Jagodić je inače vozač saniteta te je navodno jednom prevozio pun sanitet oružja i da je nakon zaustavljanja policije ta priča zataškana maksimalno i o njoj se ništa više ne zna.

U svojim pozivima Jagodić stalno ispituje Nedžada šta će on u tzv. rs-u i zašto ne živi negdje drugo?! Da ga treba protjerati i kidnapovati i prepadati dok ne ode.
Nedžad je izvršio prijave Mup-u tzv. rs ali to evidentno nije imalo nekog uticaja jer i kako će imati kada je taj isti mup tzv. rs presuđen za genocid.

Nedžad je uspješan čovjek, živi od svog rada i nakon što je razvio posao sa plantažama šljiva a sada i smokvi vjerovatno je probudio ljubimoru alloholičara iz Jagodićeve kafane pa ga zato ne mogu gledati očima.

Na sve to, nakon jučerašnje prijave, pripadnici mup-a tzv. rs juče su došli pred kuću Nedžada koji je na svoje vlasništvo na svoju kuću istaknuo zastavu RBiH sa ljiljanima i napisali mu prekršajni nalog od 100,00 KM zbog isticanja navodne ratne zastave!
Kako i stoji u prekršajnom nalogu zastava je bila na kući i objektu Nedžada na njegovom privatnom vlasništvu što je dovoljan dokaz da mup tzv. rs po nalogu svojih pojedinih mještana pokušava Nedžada zastrašiti ili mu nanijeti štetu kako bi Nedžad napustio svoje ognjište. Međutim Nedžad je izričit i ne pomišlja da napusti svoje imanje.
Fotografije sa zastavom napravljene su isti dan malo prije nego su pripadnici mup-a tzv. rs došli na adresu.

DO KADA ĆE TRAJATI OVAJ PERFIDNI POKUŠAJ PROGONA BOŠNJAKA SA NJIHOVIH OGNJIŠTA OD STRANE EKSTREMISTA VELIKOSRPSKE IDEOLOGIJE?

Nažaalost Nedžad je u neznanju potpisao nalog koji mu je uručen umjesto SUDSKOG ODLUČIVANJA, što je na sudu vrlo lako mogao oboriti jer ne postoji zakon o zabrani isticanja zastave sa ljiljanima na bilo kojem pednju naše Domovine!

Nihad Aličković AntiDayton pokret


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija