Neizvjesnost oko sastanka: Upitna državna koalicija

Sastanak državne koalicije, koji je trebao okupiti lidere političkih stranaka u Mostaru 2. jula, našao se pod znakom pitanja.

Prema informacijama koje donosi “Avaz”, sastanak je pomjeren za ponedjeljak, a dodatno je upitno njegovo održavanje zbog nesuglasica među liderima.

Lider HDZ-a BiH, Dragan Čović, najavio je prošle sedmice da će se lideri stranaka koje čine državnu vlast sastati u Mostaru kako bi razgovarali o ključnim pitanjima i pokušali prevazići blokadu institucija BiH uzrokovanu potezima SNSD-a.

Ovo bi trebao biti prvi sastanak nakon dužeg vremena.

“Očekujem da postignemo dogovore oko ključnih pitanja jer su institucije BiH u blokadi,” izjavio je Čović.

Međutim, prema izvorima “Avaza”, Milorad Dodik je prihvatio poziv Čovića, ali sada je upitno šta će uraditi lideri iz trojke.

Sukobi i optužbe između Dodika i Elmedina Konakovića dodatno su zakomplikovali situaciju, pa je teško očekivati smirivanje strasti.

Hoće li se sastanak zaista održati, bit će poznato do petka, kada se očekuje konačna odluka lidera.

Ukoliko ne dođe do dogovora, blokada institucija BiH bi se mogla nastaviti, što bi dodatno pogoršalo političku situaciju u zemlji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79