Nema spiska za odstrjel: MUP KS posjetio sarajevsku osnovnu školu zbog lažne uzbune

Zabrinuti roditelji učenika jedne sarajevske osnovne škole obavijestili su medije da je policijska patrola došla u školu zbog navodnog spiska učenika, ali na kraju se ispostavilo da je riječ o spomenaru.

Kako je za Faktor rečeno, majka jednog učenika je nazvala policiju nakon što se pojavila fotografija sveske s navodnim popisom imena neke djece.

Vjerovatno pod utjecajem stravičnih dešavanja u školi u Srbiji, kada je dječak u beogradskoj školi likvidirao devet učenika i zaštitara, i kasnije pojavom nekih spiskova “za odstrjel” u nekim školama, nazvala je policiju.

Iz sarajevske policije su dobili informaciju da je policijska patrola stigla u školu, te je ustanovljeno da nije postojao nikakav spisak niti bilo kakvo krivično djelo, već se radilo samo o dječijem spomenaru u koji su se djeca upisivala.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79