Nenad Nešić: “Nećete me nikad ušutkati ma šta god pokušali”

Nenad Nešić: “Nećete me nikad ušutkati ma šta god pokušali”


Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić oglasio se povodom današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi se, između ostalog, trebala razmatrati i njegova smjena.

Ovaj prijedlog u parlamentarnu proceduru uputio je Klub zastupnika SDA, a kao razlog za to su naveli gostovanje Nešića na srbijanskoj televiziji gdje je vrijeđao žrtve genocida u Srebrenici.

Nešić se osvrnuo na ovaj prijedlog te je rekao kako su funkcije prolazne.

“Funkcije su prolazne, ali kako radimo, tako će nas ljudi pamtiti. Ja sam uvijek i uvijek ću govoriti istinu. Istina se mora čuti i znati. Nećete me nikad ušutkati ma šta god pokušali da uradite”, rekao je Nešić.

Podsjetimo, Nešić je u gostovanju u emisiji koju vodi Milomir Marić na Happy televiziji ismijavao žrtve genocida u Srebrenici.

“Samo da kažem jednu šalu koja je bitna povodom sahrane oca u Potočarima. Pitali malog Muju, rođen u Sarajevu, sahranjen u Srebrenici živi u Njemačkoj”, rekao je tada Nešić.

Na konstataciju voditelja Marića da su zbog slične izjave njega tužila majke Srebrenice, Nešić odgovara “vjerojatno će sada da tuže i mene”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija