Nenad Nešić: “Nećete me nikad ušutkati ma šta god pokušali”

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić oglasio se povodom današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi se, između ostalog, trebala razmatrati i njegova smjena.

Ovaj prijedlog u parlamentarnu proceduru uputio je Klub zastupnika SDA, a kao razlog za to su naveli gostovanje Nešića na srbijanskoj televiziji gdje je vrijeđao žrtve genocida u Srebrenici.

Nešić se osvrnuo na ovaj prijedlog te je rekao kako su funkcije prolazne.

“Funkcije su prolazne, ali kako radimo, tako će nas ljudi pamtiti. Ja sam uvijek i uvijek ću govoriti istinu. Istina se mora čuti i znati. Nećete me nikad ušutkati ma šta god pokušali da uradite”, rekao je Nešić.

Podsjetimo, Nešić je u gostovanju u emisiji koju vodi Milomir Marić na Happy televiziji ismijavao žrtve genocida u Srebrenici.

“Samo da kažem jednu šalu koja je bitna povodom sahrane oca u Potočarima. Pitali malog Muju, rođen u Sarajevu, sahranjen u Srebrenici živi u Njemačkoj”, rekao je tada Nešić.

Na konstataciju voditelja Marića da su zbog slične izjave njega tužila majke Srebrenice, Nešić odgovara “vjerojatno će sada da tuže i mene”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79