Nenadu Fuštaru iz Sarajeva treba pomoć dobrih ljudi: Podovi su najveći problem i prozori

Nenadu Fuštaru iz Sarajeva treba pomoć dobrih ljudi: Podovi su najveći problem i prozori


Arslan Dučić, vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo posjetio je Nenada Fuštara koji živi u naselju Grbavica u nehumanim uslovima već skoro deset godina.

Fuštar, podsjećamo, skuplja stari papir i prodaje kako bi preživio jer dobiva samo socijalnu pomoć u iznosu od 120 KM.

“Da mi je neko prije 15 godina rekao da ovo radim, rekao bih mu da je lud. Ne bih se sad mijenjao ne znam šta da mi daju. Volim slobodu i niko me ne zeza. Karton skupljam da preživim. Snalazim se svakako. Radim svaki dan. Pretežno radim i po noći i preko dana”, govorio je Nenad.

@vijecnik_arslan Kako sam obećao danas sam posjetio Nenada Fuštara koji živi na Grbavici u ulici Hamdije Čemerlića br. 8 u nehumanim uslovima već skoro 10 godina. Zahvalnost pripada i Srećku Sipoviću bez čijeg video snimka ja nisam siguran da bih saznao za ovog čovjeka u potrebi. Broj telefona Nenada Fuštara – + 38763 967 603. #pomoc #sarajevo #bosna #humanost ♬ original sound – Arslan Dučić

“Kupatilo nisam mogao dvije godine koristiti pa sam ga sredio. Evo prozori su katastrofa. Bili su podovi, ali je počelo propadati, nisam mogao gledati, pa sam podigao. Ljudi sami daju, idem skupljam karton, nikad nisam došao u situaciju da sam prosio. Podovi su najveći problem i prozori”, kazao je Fuštara u razgovoru s Dučićem.

Ukoliko imate neke predmete koji vama nisu potrebni, Fuštaru možete pomoći na adresi Hamdije Čemerlića 8 ili ga pozvati na broj 063/967-603.

Nenad u Sarajevu skuplja smeće i preživljava: Imam 120 KM socijalne pomoći



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija