Nepoznati počinioci iščupali klupu na šetalištu hadži hafiza Halida ef. Hadžimulića

Na šetalištu hadži hafiza Halida ef. Hadžimulića, u blizini Bakr-babine džamije i parka At mejdan, nepoznati vandali iščupali su metalnu klupu i bacili je u korito Miljacke.

Sekretar mjesne zajednice Mjedenica evidentirao je jutros ovo oštećenje i prijavio nadležnoj službi nakon čega su iz Općine Stari Grad upućeni uposlenici Odjeljenja za održavanje putnih pojaseva da klupu vrate i ponovo pričvrste u ležište.

Nejasna je i neshvatljiva potreba pojedinaca da se na ovakav način odnose prema imovini i javnom dobru i ovakvo ponašanje je za svaku osudu. Na istom mjestu je sekretar mjesne zajednice prije dva dana prijavio da su oštećene i bačene u Miljacku metalne korpe za otpatke koje su uposlenici također vratili na mjesto i pričvrstili.

Podsjećamo, prošlog mjeseca je evidentirano i devastiranje Aleje ambasadora gdje je oštećeno šest ploča sa imenima ambasadora, kameni zid, jedno stablo lipe i kamene pločice.

Uništavanje klupa ili bilo čega drugog na ovom javnom dobru koje treba da služi građanima za odmor i opuštanje zaslužuje najveću osudu, ali i primjerenu kaznu za počinioce od strane nadležnih organa.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79