Nerealne tvrdnje ili nešto drugo? Čović tvrdi da ćemo za par mjeseci riješiti 14 prioriteta!

Nerealne tvrdnje ili nešto drugo? Čović tvrdi da ćemo za par mjeseci riješiti 14 prioriteta!


U Istočnom Sarajevu je održan sastanak partnera državne koalicije nakon čega su Milorad Dodik, Dragan Čović i Nermin Nikšić vrlo kratko se obratili javnosti.

Čović je nakon sastanka kazao kako mu je drago da su uspjeli dogovoriti imenovanje Srđana Amidžića u Vijeće ministara BiH zajedno sa tim da danas budu usvojena tri reformska zakona u Predstavničkom domu BiH.

“Ako nastavimo ovim tempom u narednih 15 dana ćemo kao domaćin imati predstavnike Trojke i SNSD-a. Uvjeren sam da iz 8. mjeseca ne bi trebali izaći, a da ne potvrdimo ova tri zakona i ne dogovorimo na Vijeću ministara preostale”, rekao je Čović.

Prokomentarisao je da ukoliko sve bude usvojeno po planu, izvještaj Evropskoj komisiji o Bosni i Hercegovini će biti pozitivan.

“Tim tempom sam siguran da će izvješće EU o BiH biti pozitivno i ono što bih ja želio je da u ovom ozračju nastavimo raditi ovom dinamikom. Činjenica je da to stvara preduvjete da 14 uvjeta na našem evropskom putu u naredna dva tri mjeseca u cjelini možemo završiti”, poručio je on.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija