Nermin Nikšić: Čekaju nas milijarde eura

Nakon što je državni Dom naroda usvojio važne evropske zakone oglasio se i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

On kaže da Trojka radi ono što je obećala građanima.

“Obećali smo da ćemo usvajati reformske zakone, to i radimo. Obećali smo da ćemo ispunjavati prioritete za pristup Evropskoj uniji, i to radimo. Govorili smo da se nećemo baviti populizmom, već samo konkretnim zadacima, i to radimo. I nastavit ćemo i dalje raditi u interesu građana, a drugima ćemo prepustiti da narodu prodaju maglu, kao što to rade zadnjih 30 godina”, naveo je Nikšić.

Kaže da je danas okončan proces usvajanja novih pet zakona od kojih će i država i građani imati koristi.

“Ovo su zakoni kojima dalje trasiramo put BiH ka EU. I nemamo namjeru na ovome stati.

Realno je očekivati da ćemo zbog svega toga dobiti pozitivan izvještaj o napretku BiH ka EU, nakon niza godina stajanja u mjestu”, istakao je on.

Nikšić je dalje naeo da bi se dobivanjem kandidatskog statusa otvorio prostor za korištenje finansijske podrške EU.

“Kao vid podrške integraciji, EU je najavila izdvajanje 14,5 milijardi eura za narednih sedam godina za zapadni Balkan. Pored toga, dodatnih šest milijardi, od kojih su dvije milijarde grant sredstava, a četiri milijarde su predviđene za projekte na prostoru zapadnog Balkana koje bi trebale ubrzati i olakšati tranziciju u EU”, rekao je Nikšić.

Na kraju je rekao da građanima daju konkretne rezultate, napredak i bolji ugled u svijetu.

“Za razliku od onih koji nude samo zastrašivanje i prijetnje novim sukobima. Bosna i Hercegovina i njeni građani zaslužuju bolje. Naše mjesto je u Evropskoj uniji i mi na tome intenzivno radimo”, zaključio je Nikšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79