Nermin Nikšić: Dodik gubi carstvo ako se zarati u BiH

Nermin Nikšić, federalni premijer, bio je gost “Centralnog dnevnika” na Face televiziji prilikom kojeg je, između ostalog, rekao da će Milorad Dodik izgubiti carstvo ako se kojim slučajem zarati u Bosni i Hercegovini.

Nikšić je rekao da je uvjeren da se neće zaratiti, međutim, kazao je da institucije moraju ozbiljno pristupiti svakom zadatku.

– Opet, ne možeš sa sigurnošću nešto reći…, uvijek se može naći pet budala. Moramo opremiti policiju da bude spremna na takvo nešto! Moramo napraviti vježbu policijskih struktura na području FBiH – naglasio je Nikšić.

Istakao je kako se policijske strukture moraju spremiti u slučaju terorističkih akcija, kako bi bile sposobne odgovoriti. Potom se dotakao predsjednika RS Milorada Dodika.

– Dodik ima ruska leđa, to može biti razlog oružanog sukoba, ali mislim da to neće nikome pasti na pamet. Dodik bi više izgubio nego što bi dobio – poručio je Nikšić na Face televiziji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79