Nešić: Nikada nisam imao Sky aplikaciju

Nešić: Nikada nisam imao Sky aplikaciju


Novoimenovani ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Nenad Nešić obratio se medijima nakon što je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izglasano novo Vijeće ministara.

Na popisu imena novih ministara, Nenad Nešić je u proteklom periodu bio jedan od najkontroverznijih političara i potencijalnih ministara. U javnosti Nešić je bio povezivan s brojnim krivičnim radnjama, kao i zloglasnom aplikacijom Sky. Nešić je iskoristio ovu priliku da negira ove navode, a ne da se građanima obrati, te kao novi ministar sigurnosti poruči na koji način će obavljati tu funkciju.

“Želim da se zahvalim svima koji su glasali za novi saziv Vijeća ministara. Mislim da djela govore više od riječi, u ovom slučaju djela su glasanja. To je dovoljno reklo o javnom ogovaranju. Znajući da će biti neko od tih pitanja, donio sam neke papire koje sam spreman dati ovdje na uvid”, rekao je Nešić odmah na početku.

Nešić je prisutnima pokazao Uvjerenje o neosuđivanju, koje je izdato 17. marta prošle godine.

“Taj dan sam podnio zahtjev za dozvolu nošenja vatrenog oružja. Želim reći da ja imam dozvolu za nošenje oružja, a da imam bilo kakvu presudu, ne bih mogao imati ovu dozvolu. U uvjerenju također piše da pred Sudovima na području BiH nije podignuta optužnica koja je stupila na pravnu snagu, odnosno nije potvrđena optužnica, niti izrečena optužnica za krivično djelo za koje je propisana kazna od 5.000 KM, ili kazna zatvora, kao glavna kazna”, opravdava se Nešić.

Ministar sigurnosti BiH je također optužio sve one koji su njegovo ime dovodili u kontekst sa kriminalnim miljeom.

“Ovo uvjerenje su izdale institucije RS i BiH. To što pišu pojedini blogeri, tzv. novinari, koji crtaju mete ljudima, bez ikakvih dokaza, tim i takvim trebaju da se pozabave i sudovi i tužilaštva i policijske agencije”, poručuje Nešić.

Nenad Nešić, kako tvrdi, nikada nije imao ni Sky ni Anom aplikaciju, niti zna kako to izgleda.

“Na komisiji za izbor imenovanja pitali su me kako ću raditi po pitanju korisnika Sky i Anom aplikacije. Svi oni koji su koristili te aplikacije moraju biti procesuirani i nema zaštićenih, bez obzira na kojoj se funkciji nalazili. Lica sa kojim me dovode u vezu, većinu ih nikada nisam sreo, niti ih lično poznajem”, tvrdi Nešić.

Nenad Nešić je također dodao da su on i njegova porodica ugroženi zbog optužbi koje kruže oko njega.

Na pitanje kako će postupati kao ministar sigurnosti I da li je u stanju raditi u interesu građana BiH, Nenad Nešić je kratko odgovorio.

“Radit ću po Ustavu BiH i po Dejtonskom mirovnom sporazumu. Mislim da je sve jasno”, zaključio je Nešić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija