Nešić predlaže da se odgode lokalni izbori

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić predlaže da se razmotri mogućnost odlaganja lokalnih izbora i njihovo spajanje s opštim izborima planiranim za 2026. godinu.

Njegov prijedlog dolazi u kontekstu trenutnih nesuglasica oko organizacije izbora i uloge Centralne izborne komisije (CIK).

“Treba da se očitujemo da li učestvujemo u izbornom procesu koji vodi CIK ili ćemo sačekati da na snagu stupi zakon koji je usvojila Narodna skupština RS,” izjavio je Nešić u razgovoru za Glas Srpske.

On ističe potrebu za jedinstvenim stavom svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj.

Nešić je pozvao lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika da organizuje hitan sastanak s ciljem postizanja konsenzusa. Prema njegovim riječima, važno je da RS pokaže kako nije “kolonija” te da ima svoj stav i glas u ovom procesu.

“Dugoročno gledano, moramo utvrditi šta je realno, moguće i u najboljem interesu Republike Srpske,” zaključio je Nešić, naglašavajući važnost donošenja kolektivne odluke svih političkih aktera u RS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79