Nešić: Svi koji su koristili Sky, učestvovali u kriminalu i korupciji, treba da odgovaraju

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH Nenad Nešić izjavio je sinoć da će tražiti da se utvrdi kako funkcioniše stranka Narodni front Jelene Trivić.

– Očekujem da nadležne službe odrade svoj dio posla, da vidimo odakle gospođi Trivić 200 kvadrata u centru Banje Luke, je li kupila ili iznajmila. Ako je iznajmila, od kojih sredstava – rekao je Nešić za RTRS.

Nešić, koji je i lider DNS-a, rekao je da mu Trivić ne smeta, ali da “ne može neko ko se poziva na moral da radi amoralne stvari”.

– Trivić je obični lopov koja krade i od opozicije i vlasti. Pritom ima određena sredstva za koja niko ne zna odakle su. Vrijeme je da gospođa Trivić objasni odakle novac – rekao je Nešić za RTRS.

On je naveo da sigurnost u BiH nije narušena i da nigdje ne vidi “maligni uticaj Ruske Federacije”.

Nešić je istakao da je saradnja sa Europolom uspostavljena poslije 10 godina i da sada BiH dobija određene informacije, poput onih o korisnicima Sky aplikacije.

– Svi oni koji su koristili, učestvovali u krivičnim djelima, kriminalu, korupciji, treba da odgovaraju – rekao je Nešić navodeći da zastupa nultu stopu tolerancije za kriminal.

Govoreći o saradnji sa zemljama regiona, Nešić je naveo da ona postoji i da policije dobro sarađuju i uzajamno se pomažu.

Pojačati mjere predostrožnosti

Osvrćući se na nedavna masovna ubistva u Srbiji, Nešić je rekao da je to velika tragedija i da su takvi događaji mogući i u BiH, te da sigurnosne službe preduzimaju sve mjere.

– Ali, moramo sve učiniti da se to ne desi, pojačati mjere predostrožnosti – rekao je Nešić.

Povodom mitinga u Beogradu koji je najavljen za petak, 26. maj, Nešić je najavio da će prisustvovati tom skupu kao podrška predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ocijenivši da su protekli skupovi u Beogradu organizovani sa ciljem destabilizacije regiona.

On je rekao i da mu je drago da se predsjednik RS Milorad Dodik sastao sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79