Nestao mladić iz Rusije u BiH: Artem (Vlajko) posljednji put viđen u Banja Luci

Nestao mladić iz Rusije u BiH: Artem (Vlajko) posljednji put viđen u Banja Luci


Artem Aleksejevič Popov, poznat i kao Vlajko, nestao je 12. februara nakon što je stigao u Bosnu i Hercegovinu. Ovaj 18-godišnji mladić iz Rusije posljednji put je viđen na autobuskoj stanici u Banja Luci, a od tada mu se gubi svaki trag.

Prema informacijama koje je porodica dobila od policije, Artem je 10. februara 2024. prešao granični prelaz Rača i ušao u Bosnu i Hercegovinu. Njegova majka apeluje za pomoć i informacije koje bi mogle pomoći u pronalaženju njenog sina.

“Moj sin poznat je i kao Vlajko. Poslednji put viđen je na autobuskoj stanici u Banja Luci i od tada mu se gubi svaki trag. Pasoš nije registrovan od 10. februara, što znači da se najvjerovatnije i dalje nalazi u BiH. Nepoznato je gdje je otišao, možda u Sarajevo ili Mrkonjić Grad”, izjavila je majka za portal Telegraf.rs.

Artem je visok 190 cm, mršav, ima smeđe oči i kosu, te je prepoznatljiv po brkovima i bradi. Porodica nema informacije o tome šta je imao na sebi kada je viđen posljednji put, ali moli sve koji imaju bilo kakvu informaciju da pozovu policiju u BiH ili u Srbiji.

Nestanak mladića iz Rusije zabrinuo je porodicu, koja očajnički traži pomoć zajednice u pronalaženju Artema. Apeluje se na građane da jave svaku moguću informaciju koja bi mogla pomoći u rasvjetljavanju ovog slučaja.

Policija u Banja Luci i širem području intenzivno radi na istrazi, a porodica Artema nada se da će uskoro biti ponovno u kontaktu s njim i da će mladić sigurno biti pronađen.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija