Nevremenom pogođen Stari Grad: Drvo palo kod Žute tabije

Nevremenom pogođen Stari Grad: Drvo palo kod Žute tabije


Usljed snažnog nevremena koje je zahvatilo Sarajevo, tačnije područje Starog Grada, palo je drvo na cestu nedaleko od jezgre starog grada, kod Žute tabije.

Nevrijeme, praćeno olujnim vjetrom, jakom kišom i gradom, prouzrokovalo je brojne probleme u saobraćaju i štete na infrastrukturi. Drvo koje je palo na cestu blokiralo je prolaz, ali su nadležne službe brzo reagovale.

Na fotografijama se može vidjeti kako se uklanja srušeno stablo i čiste područje kako bi se uspostavila normalna prohodnost.

Na svu sreću, nema izvještaja o povrijeđenima, a ni prijave o nanesenoj materijalnoj šteti.

Građanima se savjetuje oprez prilikom kretanja ulicama, s obzirom na moguće dodatne štete i prepreke koje je nevrijeme moglo prouzrokovati

Također, izdat je apel za prijavu svih sličnih incidenata nadležnim službama kako bi se pravovremeno reagovalo i spriječile dalje nesreće.

Meteorolozi najavljuju smirivanje vremena u narednim satima, ali i dalje ostaje na snazi upozorenje za mogućnost novih padavina i povremenih udara vjetra.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija