Nezakonito lovili divokoze, policija pronašla 14 kilograma mesa divljači u Audiju

Nezakonito lovili divokoze, policija pronašla 14 kilograma mesa divljači u Audiju


Pronađene i dvije čakije te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela

Policija u Mrkonjić Gradu sumnjiči Banjalučane Ž. V. i I. P. da su u Crnoj Rijeci nezakonito lovili divokoze.

Terete ih da su počinili krivično djelo nezakonit lov, a uhapsila ih je policija iz Krupe na Vrbasu i predala ripadnicima Policijske uprave Mrkonjić Grad na dalje postupanje.

– Policijskoj stanici Mrkonjić Grad prijavljeno je da se u Crnoj Rijeci, općina Mrkonjić Grad, čuju pucnji iz vatrenog oružja, te da se na navedenom lokalitetu nalaze dvije osobe koje su izvršile nezakonit odstrijel zaštićene divljači – divokoze.

Operativnim radom na terenu policajci Policijske uprave Mrkonjić Grad došli su do saznanja da su se na navedenom lokalitetu u vrijeme prijave događaja nalazila osumnjičeni Ž. V. i I. P. iz Banja Luke, navode iz policije.

U saopćenju se dodaje da su tokom pretresa Audija koji su koristili pronašli oko 14 kilograma mesa divljači (divokoze), dvije čakije i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv Ž. V. i I. P. dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo nezakonit lov.​​


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija