Nezira Pivića, kandidata SDA za gradonačelnika Zenice, uporedila sa Bogom (VIDEO)

Nakon što je predizborni skup, kako su ga i sami nazvali, Stranke demokratske akcije (SDA) Zenica u Orahovici izazvao ogorčenje javnosti jer je na istom prikazan neodgovoran odnos i kršenje mjera koje imaju za cilj sprečavanje širenja koronavirusa, obraćanje jedne od kandidatkinja za Gradsko vijeće Zenice na ovom političkom događaju izazvao je brojne osude javnosti, piše 072info.

Naime, Emina Selimović, jedna od kandidatkinja za Gradsko vijeće Zenice, u svom obraćanju na ovom političkom skupu, a referirajući se na Nezira Pivića, kandidata SDA za gradonačelnika Zenice uporedila je sa Bogom.

Ova izjava može se uporediti i sa onom iz marta mjeseca, kada je došlo do rasprave među poslanicima Parlamenta BiH, kada je Sanja Vulić, inače poslanik SNSD-a, kazala “Milorad Dodik za mene nije Tito, on je za mene Bog.

Ovaj, što se tiče samih ovih izbora da iskoristim priliku i kažem samo jednu stvar. To je ono, zapravo, dakle, Bog uvijek poslije bolesti daje ozdravljenje. Poslije kiše uvijek daje sunce. Tako da, trenutno mi imamo tu nekog (aludirajući na Pivića, op.a.) ko će nam donijeti i sunce i ozdravljenje i nadam se da ćemo proslaviti pobjedu kazala je Selimović, očigledno ponesena atmosferom i govorom, pokazujući tako političko neiskustvo.

I dok se čekalo da neko reagira na poređenje Pivića sa Bogom, umjesto toga uslijedio je gromoglasan aplauz. Da li se radi o lapsusu ili namjernom poređenju, ostavljamo čitateljima da prosude sami.

Također, da se radi o predizbornom skupu i prije zvaničnog početka kampanje za Lokalne izbore potvrda je i nova, naredna, izjava nespretne kandidatkinje Selimović, inače magistar iz oblasti književnosti i član MO Vranduk.

Podsjetimo, zbog ovog predizbornog skupa na kome je u jednoj prostoriji boravilo više osoba od dozvoljenih, a da su pri tom tek rijetki imali zaštitne maske reagirao je Fuad Kasumović, komandant Štaba civilne zaštite grada Zenica.

U funkciji komandanta Štaba civilne zaštite Grada Zenica, a nakon hitno održane telefonske sjednice Štaba, obraćam Vam se na zahtjev grupe stanovnika Mjesne zajednice Orahovica. Prema informacijama dobijenim od sugrađana, u srijedu, 23.09.2020. godine u njihovom naselju održan je skup kojem je prisustvovao veći broj lica. Po prijavi zabrinutih mještana Orahovice, uposlenici Sektora za poslove Mjesnih zajednica došli su do informacija da je u pomenuto vrijeme održan predizborni politički skup SDA Zenica na kojem je bilo tridesetak članova te stranke, kao i još toliko mještana Orahovice kojima su predstavljeni kandidati za Gradsko vijeće i kandidat za gradonačelnika Zenice.

Sa političkog skupa SDA Zenica u Orahovici / Više na: https://www.072info.com/lapsus-ili-namjera-kandidata-sda-za-gradonacelnika-zenice-uporedila-sa-bogom-video/

LAPSUS ILI NAMJERA: Nezira Pivića, kandidata SDA za gradonačelnika Zenice, uporedila sa Bogom?! Više na: https://www.072info.com/lapsus-ili-namjera-kandidata-sda-za-gradonacelnika-zenice-uporedila-sa-bogom-video/Nakon što je predizborni skup, kako su ga i sami nazvali, Stranke demokratske akcije (SDA) Zenica u Orahovici izazvao ogorčenje javnosti jer je na istom prikazan neodgovoran odnos i kršenje mjera koje imaju za cilj sprečavanje širenja koronavirusa, obraćanje jedne od kandidatkinja za Gradsko vijeće Zenice na ovom političkom događaju izazvao je brojne osude javnosti. Naime, Emina Selimović, jedna od kandidatkinja za Gradsko vijeće Zenice, u svom obraćanju na ovom političkom skupu, a referirajući se na Nezira Pivića, kandidata SDA za gradonačelnika Zenice uporedila je sa Bogom.-Ovaj, što se tiče samih ovih izbora da iskoristim priliku i kažem samo jednu stvar. To je ono, zapravo, dakle, Bog uvijek poslije bolesti daje ozdravljenje. Poslije kiše uvijek daje sunce. Tako da, trenutno mi imamo tu nekog (aludirajući na Pivića, op.a.) ko će nam donijeti i sunce i ozdravljenje i nadam se da ćemo proslaviti pobjedu – kazala je Selimović, očigledno ponesena atmosferom i govorom, pokazujući tako političko neiskustvo. || Ova izjava može se uporediti i sa onom iz marta mjeseca, kada je došlo do rasprave među poslanicima Parlamenta BiH, kada je Sanja Vulić, inače poslanik SNSD-a, kazala “Milorad Dodik za mene nije Tito, on je za mene Bog”. || I dok se čekalo da neko reagira na poređenje Pivića sa Bogom, umjesto toga uslijedio je gromoglasan aplauz. Da li se radi o lapsusu ili namjernom poređenju, ostavljamo čitateljima da prosude sami. #sdazenica #eminaselimovic #zajakuzenicu #lokalniizbori2020 #072info

Gepostet von 072info am Freitag, 25. September 2020

U vrijeme dok Gradska uprava izdvaja sredstva i maksimalno koristi ljudske i tehničke resurse da spriječi širenje virusa među stanovnicima Zenice, upravo jučer smo vršili i dezinfekciju prostora oko Kantonalne bolnice Zenica, jedan od članova Kriznog štaba kojim vi rukovodite, dr. Selvedina Sarajlić-Spahić učestvuje u organizaciji masovnih okupljanja i bez zaštitne maske. Nažalost, među neodgovornim organizatorima okupljanja u zatvorenom, bio je i zamjenik ministra pravde BiH, Nezir Pivić, u čijoj porodici je nedavno zabilježen slučaj koronavirusa. Poštovani, ministre, dr. Jupić, kao osobu koja se nalazi na čelu Kriznog štaba za praćenje novog koronavirusa na području Zeničko – dobojskog kantona i čiji rad i napore na suzbijanju virusa COVID-19 izuzetno cijenim, molim Vas da poduzmete odgovarajuće mjere kako bi neodgovorni organizatori i učesnici ovog političkog skupa bili adekvatno sankcionisani, te da se ovakve pojave ne dešavaju u vrijeme pojačanih mjera zaštite građana od koronavirusa  napisao je Kasumović u reagiranju upućenom Adnanu Jupiću, ministru zdravstva i predsjedniku Kriznog štaba ZDK.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79