Ni nakon četiri mjeseca još uvijek ništa nije izgrađeno na ‘historijskom projektu’ u Sarajevu

Ni nakon četiri mjeseca još uvijek ništa nije izgrađeno na ‘historijskom projektu’ u Sarajevu


Nakon višedecenijskih priča o pruzi do Hrasnice, 4.10.2023. godine su napokon počeli radovi na izgradnji tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice u Sarajevu.

Prvi put ova pruga se u planovima spominjala u godinama prije održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. Sad se očekuje da bude gotova za godinu i po. Dužina pruge biće 13 kilometara. Dvije okretaljke, na Ilidži i u Hrasnici, te 20 stajališta.

”U svijetu smo mnogo tramvajskih pruga uradili i sad ćemo to i kod vas početi raditi. Sve svoje znanje ćemo prenijeti ovdje”, kaže Volkan Okur Yilmaz, izvođač radova.

2 mjeseca od početka radova portal Crna-Hronika posjetila je gradilište, ako se to tako može nazvati.

Danas, nakon 4 mjeseca od početka radova na najavljenom “historijskom projektu” u Sarajevu stanje je isto ili što bi se reklo “isto stanje, isto rastojanje”.

Izgradnja ovog dijela pruge će koštati 25 miliona eura (50 miliona KM). Novac je osiguran kreditom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

POGLEDAJ GALERIJU

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija