Nihad Aličković: “Saslušan sam u policiji zbog slučaja Pejke Medić. Laž je da sam joj prijetio”

Direktorica BH Radio 1 Pejka Medić prijavila je Policijskoj upravi Banja Luka da su joj 19. marta putem društvenih mreža Facebook i Twitter upućeni komentari prijetećeg i uvredljivog sadržaja na vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

U policijsku stanicu na razgovor pozvan je i osnivač AntiDayton pokreta u BiH, Nihad Aličković a eto šta kaže za portal Crna-Hronika.

Pejka Medić prijavila prijetnje na društvenim mrežama: Direktorica BHR1 se boji hodati Sarajevom

Danas sam saslušaj u svojstvu svjedoka u Mup-u Novi Grad u Sarajevu po nalogu Tužioca iz tzv. Istočnog Sarajeva a u mogućem predmetu “PEJKA MEDIĆ” zbog navodnih osnova prijetnji bivšoj direktorici BH Radija1 što je apsolutna laž i obično maltretiranje.

Pejka Medić je bivša Direktorica BH Radija1 koja je 2022. godine svojim izjavama i natpisima na društvenim mrežama uznemirila javnost i preživjele žrtve opkoljenog Sarajeva.

Nakon njenih natpisa u kojima je provocirala “kuhinju” tj. recepte opkoljenog Sarajeva koje su građani tada izjmišljali kako bi se prehranili sa namirnicama koje su imala, građani su burno reagovali izmeđuostalih i ja.

Post i tekst koji sam direktno posvetio Pejki Medić je:

“⚜️I TAKO, OPET HLADNOKRVNO ISMIJAVANJE OPKOLJENOG SARAJEVA, ŽRTAVA I SVEGA ONOGA KROZ ŠTA SU ŽRTVE PROŠLE…⚜️

Ti da znaš koliko smo mi sretan narod bili sa rom bogatom turističkom ponudom od 1992. do 1996. godine, uvjerila bi se da smo bili sretniji nego ti sada iako imaš poziciju direktorice BH Radija 1.

Zamisli koliko su tvoje izjave morbidne kada ti hranu nazivaš morbidnom!

Zamisli koliko si plitka i koliko ograničena kada ti mozak dozvoljava da še verbalno iživljavaš nad nečijim sudbinama.

Nama je to bila sudbina ali sudbina nam je bila i da opstanemo i na tako “bogatoj ponudi” tako da svoje želje koje ste imali o TZV SRPSKOM SARAJEVU ali ne o ovom iSTOČKOM već o cijelom Sarajevu, možete samo da oplakujete pod šatorskim okupljanima kada vam Mile rezerviše mikrofon.

I veće srpskinje i srbi od tebe su mislili da im se može, da mogu kako žele, dokle žele, evo obećavamo ti da ti ovo neće proći tek tako!!!

TRAŽIMO POD HITNO SMJENU DIREKTORICE BH RADIJA 1. PEJKE MEDIĆ!!!

Nihad Aličković
AntiDayton pokret”

Nakon navedene reakcije Pejka Medić mi je posvetila dva javna natpisa u kojima je iznijela laži i klevete zbog čega postoji osnov da ja nju tužim a ne ona mene ili bilo koga drugog.

Navela je u svojim postovima čak i da sam “hapšen zbog ispoljavanja ekstremizma” što je van pameti ha ha ha a nije teško utvrditi kad je Nihad Aličković zadnji put haošen i da li je ikada haošen za bilo šta!
Pejka je takođe često davala izjave za medije kako se “boji hodati Sarajevom” kao da je ona nekome zanimljiva.

Danas sam dao izjavu u Mup-u Novi Grad i ponovio da STOJIM IZA SVAKE NAPISANE RIJEČI i da ću svaku ponoviti opet kada god i gdje god to bude trebalo!

Ono najbitnije od svega i najljepše i najbolje je to da Pejka Medić više nije direktorica BH Radija1.
Dakle, obećali smo da ćeš biti smijemjena i smijenjena si. – izjavio je Nihad Aličković osnivač AntiDayton pokret za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79