Odgođeno izručenje zloglasnog Siniše Petrića Zenice

Izručenje Siniše Petrića zvanog Zenica, zloglasnog saradnika Luke Bojovića, ponovo je odgođeno i zasada nije poznato kada će biti realizovano, potvrđeno je za ATV u pravosudnim organima.

Petrić, koji u Španiji izdržava 15 godišnju kaznu zatvora, 17. januara je trebao biti prebačen u zatvor u Foči. Međutim, ekstradicija je odgođena jer je on navodno učestvovao u incidentu u španskom zatvoru.

Kao novi datum izručenja naveden je 2. februar, ali nadležne institucije dosada nisu zaprimile nikakvo zvanično obavještenje od strane Interpola, niti španskih vlasti, tako da je nepoznato kada će Petrić biti izručen u BiH.

Podsjetimo, Okružni sud u Banjaluci ranije je prihvatio Petrićevu molbu da ostatak 15-godišnje kazne zatvora izdržava u BiH. To se odnosi na dvije kazne na koje je osuđen u Španiji, odnosno Srbiji.

Banjalučki sud je presudu iz Španije prihvatio još 11. februara 2020. godine, da bi 1. februara 2023. godine bila prihvaćena i presuda Okružnog suda u Subotici.

Petrića je Nacionalni suda Španije osudio za organizovani kriminal na pet godina, te za posjedovanje ratnog arsenala oružja i vatrenog oružja na 10 godina zatvora. Zajedno s njim osuđeni su i ”zemunci” Luka Bojović i Vladimir Milisavljević.

Petrić je 1995. godine u Subotici osuđen na doživotni zatvor, ali je tu kaznu 1997. godine Vrhovni sud Srbije preinačio na 15 godina zatvora. Tada je osuđen zbog teških slučajeva razbojništva počinjenih u sastavu kriminalne grupe.

Radilo se o zloglasnoj grupi ubica koju je predvodio Marinko Magda. Grupa je, kako su pisali mediji u Srbiji, masakrirala 14 ljudi u Vojvodini i Mađarskoj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79